Duikscholing

Duikopleidingen

Het Systeem

Wij verzorgen duikopleidingen, volledig in lijn met het Nelos-systeem.  Dit houdt ondermeer in dat wij de wereldwijd erkende CMAS brevetten uitreiken waar je overal ter wereld mee terecht kan.

Elke maandag avond van september tem juni voorzien we de nodige training in het zwembad.  In de zomermaanden staan er duiken te Ekeren op het programma en is er de gelegenheid om de nodige ervaring op te doen, naast de wekelijkse openwaterduiken op zondag.

Hieronder de lijst van brevetten die je bij ons kan behalen.

1* Duiker

Eén Ster Duiker of het basisbrevet.  Na afronden van de eerder praktische zwembad opleiding mag een 1*D onder begeleiding van een ervaren duiker het ruime sop in.  Deze opleiding wordt volledig binnen onze club verzorgd. 

Meer info en voorwaarden vind je hier

2* Duiker

Twee Ster Duiker.  Een twee ster duiker heeft reeds de nodige bagage om eenvoudige duiken te kunnen leiden. De opleiding omvat een theoretisch luik, een praktische opleiding in het zwembad en een praktische opleiding in open water onder reële omstandigheden.  Deze opleiding wordt volledig binnen onze club verzorgd.

Meer info en voorwaarden vind je hier.

3* Duiker

Drie Ster Duiker.  De opleiding voor drie ster duiker verloopt gelijkaardig aan de twee ster duiker opleiding echter meer doorgedreven.  Een drie ster duiker heeft de nodige opleiding genoten om geheel zelfstandig duiken te leiden. Deze opleiding wordt volledig binnen onze club verzorgd.

Meer info en voorwaarden vind je hier.

4* Duiker

Vier ster duiker. Een vier ster duiker kan complexe duiken leiden, ook dieper dan 60 meter. Deze duiker is houder van het hoogste duikbrevet binnen Nelos. Hij kan beginnende duikers begeleiden vanaf 1* duiker, kent de gevaren van extreme duiken en kan hiermee omgaan.

Meer info en voorwaarden vind je hier.

AI

Assistent Instructeur.   Ben je drie ster duiker  met de nodige ervaring en klaar om de duikmicrobe door te geven aan anderen ?   In dit geval is de opleiding AI de eerste stap naar de instructeurstitel.  De theoretische  opleiding word deels verzorgd door Avos en Nelos.  De praktische kant nemen wij volledig voor onze rekenening.

Meer info en voorwaarden vind je hier.

BND

Basis Nitrox Duiker.   Dit brevet laat je toe om te duiken met nitrox.  Dit is een ademmengsel waar extra zuurstof aan toegevoegd wordt om je duiken veiliger te kunnen uitvoeren en/of langere bodemtijden mogelijk te maken.  Met het BND brevet kan je duiken met alle nitrox mengsels tot 40%.  Deze opleiding wordt volledig binnen onze club verzorgd. 

Meer info en voorwaarden vind je hier.

GND

Gevorderd Nitrox Duiker.   Eens dit brevet op zak, kan je eender welk nitrox mengsel gebruiken als bodemgas en één extra decompressiemengsel. Hiermee kan je je verplichte decompressiestops verkort uitvoeren, mits bepaalde voorwaarden.  Voor de theoretische opleiding verwijzen we doorgaans naar de lessen bij Avos, de praktische buitenproeven kan je in de club uitvoeren.

Meer info en voorwaarden vind je hier.